Hai awak ! Tenkiu sebab sudi dtg sini :)

Bintang Teristimewa

morning bloggers ! :)


#sape xnk bace tu , cepat2 lar bla ye .. aku x kesah doe kalo ko xnk bace :)

okay , today MA nk wat entry tentang B.O.O.K ,, feel free to read yaw ^^

Bintang Teristimewa .. korang taw x ape bnde nye tu ?? haa , ini lah dy ,,


ini lar buku ''febret'' MA :) best woo ,, x caye ? bace sndiri .. actually , buku ni bkn MA beli ponn .. pnjam dri perpustakaan awam je . tp smpai skang x pulang2 lg . hehe ~
humm ,, nk taw x buku ni mengisahkan tntang ape ?

Sinopsis :

Dua sahabat yang ingin melarikan diri dari kenyataan hidup ( Sani & Hazman ) bersama seorang gadis yang bernama Sue , terperangkap dalam satu sumpahan yang telah membawa mereka ke satu dunia yang asing . Dengan hanya berbekalkan semangat setia kawan dan sedikit kemahiran mempertahankan diri , mereka mengharungi segala cabaran dan dugaan . Pertemuan dengan penghuni dunia itu ( Niela ) , bukan bererti satu penyelesaian . Kini mereka bukan sahaja terperangkap di dunia itu , malahan juga terjebak di dalam konflik yang melanda . Kemampuan sebenar mula teruji dan demi persahabatan , pengorbanan harus dilakukan ..


okay . cerita ni x sure lar genre ape . mybe Aksi + Fantasi kott .. dgr Sinopsis mmg x berminat nk bace kan ? mcm tu lar MA mase mule2 nmpk buku ni . but , dari satu bab ke bab yang lain , tibe2 minat nk habiskan bace buku ni datang . and , drpd x minat lansung , da jadi buku kegemaran ponn ..

Niela tu nnt mati taw , sbb dy selamatkan Sani drpd kene bunuh ngn ketua puak dy . Part tu yang berjurai air mata tu . huhu ~ Hazman & Sani nnt terpisah . Bile masing2 da keje , baru dyorang terjmpe blik . Dyorang dtg kt tmpat yang slalu dyorang lepak mase remaja dulu tanpa dirancang . Yang best nye buku ni , setiap beberapa muka surat mesti ade gmba . Tu yang seronok bace tu ..

Mesti korang x faham kan ? okay , mcm ni . Hazman & Sani ni kawan baik . Satu ari tu mase dyorang tgh lepak2 , dyorang jmpe sorg 'awek' ni . Name dy Sue . Kebetulan mase tu ujan . So , dyorang bertiga brteduh dalam satu pondok . Sejak aritu lar dyorang kenal and jadi BFF . Ujan turun x benti2 drpd petang smpai ke malam . Sbb da ngantok sgt , dyorang tetido . Then , bile sedar je , dyorang sume da xde lg dlm pondok tu . Tp , da smpai ke dunia lain .. Dunia zaman dulu2 a.k.a Zaman Batu . Bukak2 mate je Hazman da xde . Dy kene culik . Dyorang dua pon bagai nk rak lar mencari si Hazman ni .. Tp x jmpe2 . Dyorang x give up bhaii .. Semangat setia kawan lar katekan .. Smpai lar satu aritu , dyorang jmpe si Niela ni . Dy ni baek , tp puak2 dy sume nye jahat .. Niela ni pon tolong dyorang cari Hazman (lepas dyorang cite ape yg jadi) ..

Eh , cukup lar tu . Penat aku nk taip .

"Tak suruh pon kau taip !"

"Eh , aku nak taip , suke ati lah !"

Okay , da enough , cukup ! Haa ,, ade yg berminat ke nk bace buku ni ? Kalo ade tu , ape tggu lg . Cepat lar pegi beli ..

Humm ,, okay . Smpai sini je lar entry kali ni .. *Da panjang berjele aku tulis .
Byebye :))


"The more that u read , the more things u'll know . The more that u learn , the more places u'll go ."

No comments:

Post a Comment

Eh , awak nk komen ke ?
Tenkiu ♥
sayang awak !

Pengikut ku